MVM Modelvormmakerij is onderdeel van MVM Group

Over ons

MVM Modelvormmakerij BV.

 

MVM Modelvormmakerij BV is gevestigd in Hengelo en onderdeel van MVM Group.

 

De modelmakerij is ingericht op het maken van gieterijmodellen over de volle breedte van de branche. Met een team van ervaren vakmensen worden modellen veelal op de conventionele manier samengebouwd. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken zoals CAD/CAM Frezen en 3D printen, wordt er altijd gezocht naar de meest efficiënte manier om tot een passend resultaat te komen.

 

Om flexibel te kunnen werken en als uitbreiding op capaciteit, wordt er samengewerkt met een netwerk van toeleveranciers in binnen- en buitenland. Zodoende kunnen we altijd aan de wens van de klant voldoen. De modellen worden altijd volgens onze hoge standaard gebouwd en geleverd.

 

Als verlengstuk van de modelmakerij beschikt MVM Modelvormmakerij BV ook over de nieuwste FARO Edge ScanArmHD®.  Deze wordt ingezet voor verschillende doeleinden:

 

  • Het inscannen van onze producten en het aanleveren van een volledig uitgewerkt 3D maatrapport
  • Het 3D inscannen van een protoserie om te evalueren waar eventuele afwijkingen/verbeteringen in het product zitten

 

Reverse engineering

 

Door onze expertise in de maakindustrie zetten we de FARO Edge ScanArmHD®  ook in voor reverse engineering; vanuit de markt groeit de vraag om op een snelle manier een bestaand onderdeel te vervangen, zonder dat hiervan tekeningen beschikbaar zijn.

 

Een bestaand product wordt ingescand met de FARO Edge ScanArmHD®. Deze wordt vervolgens omgezet in een werkbaar 3D bestand. Dit vertalen van de scan naar een 3d Solid gebeurt in speciaal hiervoor ontwikkelde software van GEOMagic ®.

 

Binnen MVM Group kunnen we een onderdeel scannen, omzetten in een werkbaar file en vervolgens een nieuwe mal maken, en ook een compleet nieuw product leveren.